Airsoft aneb co to vlastně je?

14.07.2011 15:42

Airsoft každý definuje jinak a prokaždého je tento pojem něco jiného, pro někoho jen koníček a pro jiného životní styl. Dalo by se říct že je airsoft neoficiální sport ale někdo může říct že "jsou to jenom hrátky na vojáčky a zábava pro zelené mozky" tohle nejspíš řekne člověk kterému je airsoft lidově řečeno "na háku" a zrovna dvakrát ho nebere nebo je dokonce jeho nepřítelem. Military airsoft je doslova napodobování armády, jen ostré zbraně nahradily airsoftové, military airsoft teamy imitují nějakou reálnou jednotku (tím myslím vojenské složky) imitují je tím si kupují stejnou výstroj a výzbroj, jsou i případy že si kupují i stejné spodní prádlo a tkaničky do bot. Mně tento druh airsoftu moc nebere hlavně proto že není zrovna laciný a navíc při military si člověk ani tolik nezahraje jako při obyčejném airsoftu a hlavně military airsoftťáci to "podle mého názoru" berou zas až moc vážně, bez urážky military airsofťákům, toto byly jen důvody proč některým airsofťákům "military styl" nevyhovuje.

Airsoft má svá oficiální pravidla a také své odpůrce, "proto lidi neblbněte a nevystřelte si oko aby nám ho stát nezakázal" na airsoft je "hromada" ochraných prostředků hlavně masky a brýle ale také chrániče kolen apod.

Airsoft je velmi podobný Paintballu, liší se akorát střelivem, zbraněmi a trochu výstrojí, ale smysl hry je v podstatě stejný, bojuje se o vlajky, chrání se a dobývá pevnost či území, nebo se prostě střílí dokud nebude druhý tým zlikvidován.